JIM CORR EEN ZANGER MET BANJO - Terneuzenstad

Jim Corr

JIM CORR EEN ZANGER MET BANJO
Hij woont in noord Ierland, hij schrijft eigen songs en speelt op de banjo zoals weinig mensen dat kunnen. Een echte banjovirtuoos. Het is een van de laatste mannen die nog op de windjammers heeft gevaren. Jim is al meerdere malen te gast geweest op ons evenement JIM CORR
Jim Corr een zanger met banjo, hij woont in noord Ierland, hij schrijft eigen songs en speelt op de banjo zoals weinig mensen dat kunnen.
Een echte banjovirtuoos. Het is een van de laatste mannen die nog op de windjammers heeft gevaren.
Jim is al meerdere malen te gast geweest op ons evenement en we zijn blij dat hij ook dit jaar weer van de partij is. Hoewel hij geboren is in Dungannon en momenteel in Gortin woont, is Jim Corr lid van de Navajo-stam. Hoe dit tot stand kwam, was slechts een deel van een fascinerend levensverhaal. Op 24-jarige leeftijd stopte Jim met lesgeven op school en ging naar Amerika, waar hij al snel leefde en werkte bij indianen. Eerst met de Sioux en Apache won hij later het respect van het Navajo-volk en werd hij een geadopteerd lid van de stam. Hij sprak met gevoel over Indiaanse tradities en hoe stammen in veel delen van de Verenigde Staten strijden om acceptatie. Vandaar reisde hij verder en werkte enige tijd als cowboy, met een pistool en 6-8 uur per dag in het zadel. Na een periode als rodeo rijder ging hij naar de universiteit van Pittsburg waar hij een masterdiploma in speciaal onderwijs volgde. Terug in de klas zag hij dat hij werkte met adolescenten die, wat onderwijskundigen noemen, "uitdagend gedrag" vertoonden. Om een ​​gevoel van eigenwaarde en zelfdiscipline bij zijn leerlingen op te wekken, regelde hij uitdagende expedities voor hen - ze namen ze mee naar zee in hoge schepen als onderdeel van de bemanning. Aangeworven door een rederij die drie schoeners bezat, bracht hij de volgende 30 jaar een onderwijsprogramma door dat verschillende prijzen won van de American Sail Training Association. Een getalenteerde banjospeler die in zijn jeugd speelde met Tommy Makem en de Clancy Brothers, hij beëindigde zijn sessie met de Probus-club door een aantal van zijn eigen liederen te spelen, geïnspireerd door zijn ervaringen als reizende man.

Jim CorrbanjospelerNoord Ierland